Dieren gewond na brand in boerenschuur

Dieren gewond na brand in boerenschuur

Geplaatst op 28 oktober 2023, om 15:24 uur

LITH – In Lith is zaterdagochtend rond 10:40 uur brand uitgebroken in het dak van een schuur op een veehouderij aan de Gewandeweg. De brand werd snel ontdekt, en de biggen die zich in de schuur bevonden, zijn snel geëvacueerd. Volgens de brandweerwoordvoerder raakten enkele dieren lichtgewond, naar schatting vijf of minder.

De brand ontstond in het isolatiemateriaal van het dak, maar deze kon snel geblust worden. Rookpluimen verspreidden zich korte tijd richting het dorpscentrum. De brandweer van Lith kreeg assistentie van een hoogwerker uit Oss.

Hoewel er asbest in het dak van de schuur verwerkt was, heeft dit geen belemmering gevormd voor de bluswerkzaamheden. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nablussen. Een dierenarts zal de gewonde biggen verzorgen.

Foto’s: Gabor Heeres