Dief koopt nieuwe kleding om niet herkend te worden, maar wordt toch gepakt

Dief koopt nieuwe kleding om niet herkend te worden, maar wordt toch gepakt

Geplaatst op 28 oktober 2023, om 15:53 uur

UDENHOUT – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een man gearresteerd die samen met een handlanger heeft ingebroken bij een bedrijf in Udenhout.

De eigenaar van het pand vermoedde dat de gestolen kabels mogelijk ingeleverd zouden worden op de Goirlekanaaldijk. Toen hij ter plaatse aankwam, betrapte hij de twee mannen. Hij herkende de gestolen kabels in hun auto en belde de politie. Ondertussen sloegen de dieven op de vlucht.

De ondernemer kon een nauwkeurige beschrijving van de mannen geven, en de politie startte een zoekactie. Kort daarna zag een van de agenten een man die deels overeenkwam met het signalement, hoewel zijn kleding anders was. In een tasje dat de man bij zich had, bleek zijn eigen kleding te zitten, afkomstig van een winkel in de buurt. Na navraag in de winkel bevestigde het personeel dat de man inderdaad een witte jas en andere broek had gekocht.

De politie heeft de man aangehouden, maar zijn handlanger is nog niet gevonden.