Code geel in delen van Nederland vanwege felle onweersbuien met hagel

Code geel in delen van Nederland vanwege felle onweersbuien met hagel

Geplaatst op 28 oktober 2023, om 16:50 uur

BINNENLAND – Op zondagmiddag kunnen er in Nederland krachtige onweersbuien ontstaan, zo meldt het KNMI met code geel. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagelstenen met een diameter tot 2 centimeter en kunnen eveneens zware windstoten teweegbrengen.

De windsnelheden kunnen variëren tussen 75 en 90 kilometer per uur. Uiteindelijk zullen de buien zich verplaatsen in noordoostelijke richting. Code geel is actief van 14:00 tot 18:00 uur op zondagmiddag.

Code geel in de weersvoorspellingen betekent dat men alert moet zijn. Het KNMI geeft aan dat dit weersomstandigheden zijn die in Nederland regelmatig voorkomen, maar waarbij het raadzaam is om op te letten, vooral als men onderweg is. Het is verstandig om voorbereid te zijn op potentieel gevaarlijk weer en de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden.