Achtervolging vanuit Nederland eindigt voorbij Brussel

Achtervolging vanuit Nederland eindigt voorbij Brussel

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 11:52 uur

UTRECHT – Tijdens een achtervolging heeft de Landelijke Eenheid samen met Belgische collega’s en diverse verkeerspolitieteams afgelopen nacht een verdachte met valse buitenlandse kentekenplaten gearresteerd. De achtervolging eindigde voorbij Brussel. De exacte locatie waar de achtervolging begon, is nog niet vrijgegeven. De politiehelikopter volgde het voertuig al sinds de A2 bij Utrecht.

De aanleiding voor deze gebeurtenis was de ontdekking van een verdacht voertuig met valse buitenlandse kentekenplaten door de Landelijke Eenheid. Het voertuig schakelde de verlichting uit en probeerde te ontsnappen door met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur te rijden.

Tijdens deze gevaarlijke achtervolging namen meerdere eenheden van de Landelijke Eenheid en verschillende verkeerspolitieteams deel om de verdachte tot stoppen te dwingen. Met de hulp van Belgische collega’s kon het voertuig uiteindelijk worden gestopt en de verdachte worden aangehouden.

Foto: Instagram pol_infra_assen