Zes verdachten aangehouden voor de invoer van 7700 kilo cocaïne

Zes verdachten aangehouden voor de invoer van 7700 kilo cocaïne

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 18:45 uur

BLEISWIJK – Maandag heeft de politie in Bleiswijk zes mannen gearresteerd die bezig waren met het uitladen van een vrachtwagen die meer dan 7700 kilogram cocaïne bevatte.

De cocaïne werd ontdekt door de Antwerpse douane tussen een lading bananen. Na deze ontdekking werd de Taskforce Cocaïnestromen Fortius ingeschakeld, een Belgisch/Nederlands politieteam dat de vrachtwagen tot in Bleiswijk volgde. Tijdens het uitladen van de lading greep de DSI (Dienst Speciale Interventies) in en werden de volgende verdachten aangehouden: de 43-jarige Poolse chauffeur en vijf mannen die betrokken waren bij het uitladen, waaronder drie Nederlanders van 41, 49 en 60 jaar, en twee Belgen van 21 en 48 jaar.

De politie voert verder onderzoek uit naar deze zaak en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.