Bestuurder merkt brand op en vrachtwagenchauffeur biedt hulp

Bestuurder merkt brand op en vrachtwagenchauffeur biedt hulp

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 18:17 uur

LUNTEREN – Op de A30 bij Lunteren heeft dinsdagmiddag rond 17.25 uur een auto gebrand.

De bestuurder merkte de brand op terwijl hij aan het rijden was en wist de auto op tijd op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Een vrachtwagenchauffeur schoot te hulp en gebruikte een poederblusser om de brandende auto te blussen. Nadat de brandweer ter plaatse was, hebben ze de brand volledig geblust. De auto liep aanzienlijke schade op, met zelfs een gat in de voorruit als gevolg van de snel verspreidende vlammen. De brandweer moest de motorkap openbreken met behulp van een hydraulische schaar.

Uiteindelijk werd de auto door een bergingsbedrijf weggesleept, en de brand leidde tot verkeersvertraging van Lunteren naar Barneveld.

Foto’s: William Harthoorn