Dreigbrief verstuurd: Eis om Russische vlag op te hangen

Dreigbrief verstuurd: Eis om Russische vlag op te hangen

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 19:10 uur

ETTEN LEUR – De politie in Etten-Leur waarschuwt voor dreigbrieven die verschillende bewoners in een wijk van Etten-Leur hebben ontvangen. In deze brieven wordt vermeld dat hun huizen in de gaten worden gehouden en dat ze worden verzocht om de Oekraïense vlag te vervangen door de Russische vlag. Als hier niet aan wordt voldaan, wordt er betaling geëist.

De briefschrijvers beweren dat er in de wijk Markenland veel Oekraïense bewoners zijn die Oekraïense vlaggen hebben opgehangen. Ze dreigen de wijk elke 1e van de maand te observeren en grote gevolgen aan te kondigen als er geen Russische vlag wordt gehesen. Als bewoners niet bereid zijn de Russische vlag op te hangen, kunnen ze ervoor kiezen om maandelijks geld over te maken. De opbrengst hiervan zou worden gebruikt om ‘Rusland te verenigen’, zoals de briefschrijvers stellen.

De politie vermoedt dat dit een vorm van oplichting is en raadt ten zeerste af om geld over te maken. Daarnaast zijn ze op zoek naar bewakingsbeelden en moedigen ze het melden van verdachte situaties aan.

Foto: Instagram wijkagenten_etten_leur