Verdachte drievoudige moord onderzocht in Pieter Baan Centrum

Verdachte drievoudige moord onderzocht in Pieter Baan Centrum

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 14:18 uur

ROTTERDAM – Fouad L., de verdachte van een drievoudige moord eind september in Rotterdam, zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum om zijn psychische gesteldheid nauwkeurig te beoordelen, aldus het Openbaar Ministerie. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft ook besloten om zijn voorarrest met negentig dagen te verlengen.

De 32-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht zijn 39-jarige buurvrouw Marlous en haar 14-jarige dochter Romy te hebben vermoord. Zij werden op 28 september neergeschoten in hun woning aan het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven.

Daarnaast wordt L. verdacht van het doodschieten van Jurgen Damen (43), een huisarts en docent van het Erasmus Medisch Centrum. Hij werd op dezelfde dag neergeschoten in een leslokaal van het ziekenhuis.