8 maanden cel en 3 jaar rijontzegging voor veroorzaken ongeluk

8 maanden cel en 3 jaar rijontzegging voor veroorzaken ongeluk

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 14:54 uur

ZUTPHEN – Een 22-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag veroordeeld tot acht maanden cel en een rijontzegging van 3 jaar voor een verkeersongeval in Zutphen.

In november 2021 reed de man met een noodvaart door een druk winkelgebied. Hij schepte met zijn auto een overstekende fietser. Het slachtoffer kwam met de fiets op de motorkap terecht en viel daarna op de grond. Het slachtoffer had forse verwondingen waaronder kneuzingen en een flinke snee op haar voorhoofd. De man reed na de aanrijding door en liet het slachtoffer bloedend en gewond achter.

De man had geen oog voor de veiligheidsrisico’s van zijn rijgedrag voor anderen. Hij neemt geen verantwoordelijkheid en geeft geen blijk van zelfinzicht. De rechtbank vindt het extra kwalijk dat de man nooit een rijbewijs heeft gehad en dus helemaal niet mocht rijden. Uit zijn strafblad blijkt bovendien dat hij al eerder is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Hij is na de aanrijding doorgereden en hij weigerde – kort na het ongeval – mee te werken aan een alcoholonderzoek, nadat de politie een leeg blik bier in de auto vond. Dit weegt voor de rechtbank strafverzwarend mee.