Fietser (52) overleden na ‘noodlottig’ ongeluk

Fietser (52) overleden na ‘noodlottig’ ongeluk

Geplaatst op 15 oktober 2023, om 08:18 uur

APELDOORN – In het centrum van Apeldoorn is de fietser die in de nacht van zaterdag op zondag te water raakte, overleden, zo heeft de politie zondag bekendgemaakt. Volgens een politiewoordvoerder betrof het een noodlottig eenzijdig ongeval.

Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Apeldoorn, werd kort na middernacht door voorbijgangers aangetroffen in de Apeldoornse Grift bij Deventerstraat. Het incident leidde tot een grootschalige inzet van hulpdiensten, waaronder meerdere politiewagens, twee ambulances en diverse brandweerwagens, en er werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Agenten die reeds in de buurt waren, hebben de man uit het water gehaald en eerste hulp verleend. Daarna is het ambulancepersoneel overgegaan tot medische zorg. Ondanks de inspanningen is de man, onder begeleiding van een trauma-arts, overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden.

Foto: Persbureau Heitink