Houdverbod en taakstraffen voor eigenaren die hun honden ernstig verwaarloosden

Houdverbod en taakstraffen voor eigenaren die hun honden ernstig verwaarloosden

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 13:19 uur

HEEMSKERK – De rechtbank heeft twee personen die eigenaar waren van vier honden, die in februari in beslag zijn genomen vanwege ernstige verwaarlozing, veroordeeld tot voorwaardelijke taakstraffen en een tijdelijk houdverbod voor honden. Dit oordeelde de rechtbank nadat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) had vastgesteld dat de honden ernstig werden verwaarloosd, zoals gemeld door NH NIEUWS.

Het duo werd op 10 oktober veroordeeld nadat de LID drie husky’s en een herdershond had aangetroffen, dit was het resultaat van een tip bij het Landelijke Meldpunt Dierenleed. Volgens de rechtbank kon worden bewezen dat minstens een van de honden van december 2022 tot en met januari 2023 in een ernstig vervuilde bench en woning werd gehouden. In de omgeving van de honden werd afval, ontlasting en urine aangetroffen.

Een herdershond was te mager toen het LID hem vond en verkeerde in een slechte voedingsconditie. Dit laatste kon echter niet met zekerheid worden bewezen. De vrouw (P.) is veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke taakstraf van 40 uur. Als bijzondere voorwaarde moet zij zich melden bij de reclassering en krijgt zij een houdverbod voor honden gedurende de proeftijd van twee jaar.

De man (H.) is eveneens veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke taakstraf van 40 uur en krijgt een houdverbod voor honden gedurende een proeftijd van twee jaar. Alle vier de honden zijn in beslag genomen. Beide verdachten hebben beroep aangetekend tegen het vonnis.

Foto: LID