Twee verdachten (18 en 26) op heterdaad aangehouden na woninginbraak

Twee verdachten (18 en 26) op heterdaad aangehouden na woninginbraak

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 12:30 uur

RIDDERKERK – Een oplettende buurman heeft maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.00 uur bij de alarmcentrale gemeld dat er een inbraak gaande was in een woning aan de Steur in Ridderkerk.

Twee personen, een 26-jarige en een 18-jarige uit Ridderkerk, werden snel daarna gearresteerd. Na ontvangst van de melding, startten agenten onmiddellijk een onderzoek in de nabije omgeving. De twee inbrekers sloegen op de vlucht, maar de 26-jarige man werd uiteindelijk door twee agenten gevangen op de Rotterdamseweg.

De 18-jarige verdachte sprong in een sloot en verdween korte tijd uit het zicht. De politiehond volgde zijn spoor en leidde de zoektocht naar een tuin, ook gelegen aan de Rotterdamseweg, waar de verdachte zich verstopte. Hij weigerde te luisteren naar instructies en toen hij bleef weigeren zich over te geven, werd de politiehond ingezet. Vervolgens werd de verdachte aangehouden. De politiehelikopter ondersteunde de zoekoperatie en bleef geruime tijd boven Ridderkerk cirkelen. Beide verdachten zijn in hechtenis genomen.