Asielzoeker (24) stak medebewoner dood in azc, OM eist tbs met dwangverpleging

Asielzoeker (24) stak medebewoner dood in azc, OM eist tbs met dwangverpleging

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 16:40 uur

HARDENBERG – Het Openbaar Ministerie eist dinsdag tbs met dwangverpleging voor een 24-jarige verdachte die betrokken was bij een dodelijke steekpartij in een asielzoekerscentrum in Hardenberg.

De dodelijke steekpartij vond 18 februari dit jaar plaats op de gang van het asielzoekerscentrum en is met camera’s vastgelegd. Daarop is te zien hoe de verdachte tijdens de worsteling een mes van achter zijn rug haalt en zijn slachtoffer neersteekt. De verdachte wordt ontoerekeningsvatbaar geacht vanwege ernstige psychische problemen. De steekpartij resulteerde in de dood van een 24-jarige medebewoner, zonder duidelijke aanleiding. De verdachte keert na het incident rustig terug naar zijn kamer en wordt daar aangehouden.

Bewijsmateriaal omvat camerabeelden, getuigenverklaringen, en DNA- en bloedsporen. De officier van justitie benadrukt het risico op herhaling en pleit voor langdurige behandeling in een stabiele omgeving.