Bejaarde vrouw bruut opgelicht door ‘bankmedewerker’

Bejaarde vrouw bruut opgelicht door ‘bankmedewerker’

Geplaatst op 17 oktober 2023, om 17:00 uur

BRESKENS – De politie in Zeeuws-Vlaanderen onderzoekt een geval van bankhelpdeskfraude. Op vrijdag 22 september werden twee bankpassen opgehaald bij het slachtoffer en kort daarna werd er geld opgenomen bij een pinautomaat in Breskens. De politie zoekt nu een specifieke getuige van deze pintransacties.

Omstreeks 13.00 uur werd een 77-jarige vrouw uit Breskens gebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van een bank. Hij beweerde dat er fraude plaatsvond op haar rekening en om deze te blokkeren, moest ze inloggen op haar bankrekening. Hierbij verscheen een link op haar scherm die ze moest aanklikken, waardoor haar computer werd overgenomen.

Het slachtoffer werd gedurende enkele uren aan de telefoon gehouden door de vermeende ‘bankmedewerker’. Toen ze uiteindelijk wantrouwig werd, werd ze doorverbonden met iemand die zich voordeed als politiemedewerker in Goes. Vervolgens verscheen er een onbekende man bij het slachtoffer thuis om de bankpassen van haar en haar man op te halen.

Na de overhandiging van de passen werd het slachtoffer opnieuw gebeld door de ‘bankmedewerker’, die informeerde of ze ook sieraden in huis had, want deze zouden ook niet veilig zijn. Op dat moment vertrouwden het slachtoffer en haar man het niet meer en verbraken ze de verbinding, om vervolgens contact op te nemen met de politie. Na contact met de bank bleek dat er al was gepind met de gestolen bankpassen. Dit gebeurde op 22 september tussen 17.45 en 17.51 uur bij de gele geldautomaat aan de Dorpsstraat 25, nabij de hoek met de Mercuriusstraat in Breskens.

Uit camerabeelden is gebleken dat de verdachte een donkerkleurige jas droeg met de capuchon over zijn hoofd getrokken. De capuchon had een rode en witte streep. Op de beelden is ook te zien dat een man stond te wachten om te pinnen, en de politie is nu op zoek naar deze getuige. Deze persoon reed in een grijze auto die in de buurt van de geldautomaat was geparkeerd.