Update: Dode (18) en zwaargewonde (17) na schietpartij op straat

Update: Dode (18) en zwaargewonde (17) na schietpartij op straat

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 14:15 uur

AMSTERDAM –  In de nacht van woensdag  op donderdag vond op een bedrijvenpark in de Lutkemeer, Amsterdam-West, een schietincident plaats. Twee personen raakten hierbij zwaargewond, één van de twee slachtoffers overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De recherche onderzoekt de zaak.

Het schietincident op het bedrijvenpark werd rond 00.15 uur bij de politie gemeld. Agenten troffen vervolgens op zowel de Etnastraat als de Lutkemeerweg iemand met schotverwondingen aan. Beide zwaargewonde slachtoffers moesten met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Eén van de twee overleed daar nog diezelfde nacht aan zijn verwondingen. Het dodelijke slachtoffer betreft een 18-jarige man uit Amsterdam, het andere slachtoffer is een 17-jarige jongen ook uit Amsterdam.

Toedracht onduidelijk

Wat er zich precies heeft afgespeeld op de het bedrijvenpark en waarom, is vooralsnog onduidelijk. Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) onderzoekt het schietincident en is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie en/of relevante camerabeelden hebben.

Foto’s: Michel van Bergen