Oplegger in brand op A37, chauffeur voorkomt brand in vrachtwagen

Oplegger in brand op A37, chauffeur voorkomt brand in vrachtwagen

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 11:15 uur

NIEUW AMSTERDAM – Op de A37, in de buurt van Nieuw-Amsterdam, heeft donderdagochtend een oplegger van een vrachtwagen vlam gevat, waardoor de A37 in beide richtingen was afgesloten tussen Emmen en de Duitse grens.

De brand in de oplegger brak uit op het gedeelte van de snelweg dat richting Duitsland leidt, ter hoogte van Nieuw-Amsterdam. De chauffeur slaagde erin om zijn vrachtwagen op tijd los te koppelen, waardoor de brand zich niet naar het trekkende voertuig kon verspreiden. De exacte oorzaak van de brand blijft vooralsnog onduidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust. De brand heeft schade aan het wegdek veroorzaakt.

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de snelweg tot minstens 11:00 uur gesloten zal blijven. Als gevolg van het incident is er een verkeersopstopping op de A37 ontstaan.

Foto’s: RonefMedia Producties