18-jarige aangehouden voor poging doodslag met machete op station

18-jarige aangehouden voor poging doodslag met machete op station

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 12:40 uur

DEN HAAG – Een dag na de uitzending van beelden in Team West heeft de politie op woensdag een 18-jarige man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, gepleegd met een machete, op het station Hollands Spoor op maandag 24 juli. Eerder was al een verdachte uit Voorburg in hechtenis genomen.

Op maandag 24 juli, rond 21.30 uur, vond er een ernstig incident plaats op het station Hollands Spoor, bij het perron van tramhalte 9. Beelden tonen het moment waarop het slachtoffer tram 9 verlaat en twee belagers in zijn richting op hem afkomen. De twee verdachten halen direct een grote machete tevoorschijn uit hun broekspijp en zwaaien ermee in de richting van het slachtoffer. Gelukkig weet het slachtoffer de aanvallen met de messen te ontwijken en vlucht weg. De twee machetes zijn later aangetroffen in een prullenbak bij het station.

Op woensdag werd de tweede verdachte, een 18-jarige man uit Rijswijk, door de politie aangehouden, nadat eerder al een verdachte uit Voorburg was gearresteerd.