Bestuurder crasht auto na asociaal rijgedrag

Bestuurder crasht auto na asociaal rijgedrag

Geplaatst op 9 oktober 2023, om 21:57 uur

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Een automobilist heeft maandagavond een eenzijdig ongeval veroorzaakt tijdens een mislukte poging om met hoge snelheid in te voegen bij een wegversmalling op de Hoofdweg, komende vanuit Capelle aan den IJssel. De auto gleed daarna uit en belandde op de ventweg recht in de tuin bij het Aldi-filiaal.

Omwonenden hebben gedurende enkele seconden het geluid van piepende banden gehoord. Gelukkig waren er op dat moment geen fietsers of scooters op de ventweg of verlieten ze het terrein van de Aldi. Het voertuig veroorzaakte aanzienlijke schade toen het in de tuin terechtkwam. Zowel de bestuurder als de twee passagiers zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar niemand raakte gewond.

De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd op basis van artikel 130 van de Wegenverkeerswet.

Foto’s: Nieuws Op Beeld