Woning brand uit na harde knal

Woning brand uit na harde knal

Geplaatst op 9 oktober 2023, om 21:32 uur

HAPERT – Op maandagavond brak er een grote brand uit in een huis aan de Leeuweriklaan in Hapert. De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

De melding van de brand kwam kort voor 19.00 uur binnen. De man des huizes lag te slapen en werd wakker door een harde knal, vermoedelijk van een exploderend raam. Zowel hij als de buren hebben hun huizen verlaten, niemand raakte gewond. De brand veroorzaakte echter veel rook. De veiligheidsregio adviseerde mensen om uit de rook te blijven en bij overlast in huis de deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Rond 20.30 uur had de brandweer de brand onder controle. Er wordt gezocht naar vervangende woonruimte voor de bewoner van het huis. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door het Team Brandonderzoek.

Foto’s: Rico Vogels