Wapens en explosieven gevonden na verkeersruzie

Wapens en explosieven gevonden na verkeersruzie

Geplaatst op 9 oktober 2023, om 20:25 uur

MAARSSEN – Een verkeersruzie die maandag 2 oktober rond 18:00 uur op Rijksweg A2 plaatsvond leidde uiteindelijk tot een inval in een woning in Maarssen waar agenten diverse wapens en mogelijke explosieven aantroffen. Twee verdachten (25 en 32) uit Maarssen werden daarbij aangehouden. Beiden verdachten zitten nog vast en werden maandag 9 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Die maandag maakte een verkeersdeelnemer melding van een verkeersincident op de A2 waarbij een andere automobilist een vuurwapen toonde. De politie onderzocht de melding en vond later in de week het bewuste voertuig dat onbeheerd geparkeerd stond in Maarssen. De bestuurder en of eigenaar van het voertuig was niet aanwezig. Vervolgens doorzochten agenten de woning. Twee verdachten (25 en 32 jaar) werden daarbij aangehouden.

Inbeslagname van wapens, geld en drugs
Bij de doorzoeking vonden agenten meerdere vuurwapens én vermoedelijk explosieven. De explosieven bleken na onderzoek namaak te zijn, maar wel ter afdreiging geschikt. De vuurwapens zijn vermoedelijk gas- en alarmpistolen die vermoedelijk werden omgebouwd naar vuurwapens. De politie nam de hoeveelheid wapens en de namaak explosieven in beslag. Ook namen agenten de nodige drugs en een groot geldbedrag in beslag. De politie zet het onderzoek voert.