18-jarige man aangehouden voor doodrijden fietser

18-jarige man aangehouden voor doodrijden fietser

Geplaatst op 10 oktober 2023, om 14:45 uur

UTRECHT – Maandag heeft de politie een 18-jarige man uit Utrecht gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk ongeval dat zich voordeed op zaterdag 2 september in Utrecht. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Leuvenlaan en Sorbonnelaan, waarbij een 68-jarige man uit Utrecht om het leven kwam.

Op zaterdag 2 september, rond 15.30 uur, werd een afslaande fietser aangereden door de bestuurder van een scooter. De scooterbestuurder stopte kort na het ongeval, maar verliet vervolgens de plaats van het incident zonder hulp te verlenen aan de gewonde fietser. De fietser raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Dankzij het politieonderzoek kon de identiteit van de scooterbestuurder worden vastgesteld en werd de verdachte opgespoord.