Dertien hondjes in beslag genomen

Dertien hondjes in beslag genomen

Geplaatst op 10 oktober 2023, om 14:00 uur

EINDHOVEN – Op maandag ontving de dierenpolitie een melding over honden die werden aangetroffen op een parkeerplaats op de grens van Veldhoven en Eindhoven. Na grondig onderzoek werden er 13 honden in beslag genomen die zich in twee personenauto’s bevonden die op de parkeerplaats geparkeerd stonden. Er werd beweerd dat deze honden afkomstig waren van een broodfokker en nu werden ‘gered’.

De eigenaren van de honden konden geen verplichte paspoorten en gezondheidsverklaringen voor de honden overleggen. Er werd beweerd dat de honden uit België afkomstig waren, maar het was niet mogelijk om de benodigde documentatie te controleren. Het vermoeden was dat het om Chihuahua’s ging. Het transport en de import van dieren zijn onderhevig aan strikte regelgeving, en in deze zaak werden meerdere inbreuken op deze regels geconstateerd.

Na overleg met verschillende partners werden alle honden in beslag genomen door de politie. Dit vormt de eerste stap in het onderzoek naar de herkomst en wettigheid van deze honden. Twee personen zijn aangemerkt als verdachten in deze zaak. In eerste instantie zal het onderzoek naar de herkomst van de honden worden uitgevoerd, gevolgd door verhoren om te bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Foto’s: Dierenpolitie