Automobilist blijkt positief te testen door deze vloeistof

Automobilist blijkt positief te testen door deze vloeistof

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 23:23 uur

TILBURG – In de nacht van donderdag op vrijdag werd een automobilist in Tilburg aangehouden door de politie op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Maar de situatie bleek iets complexer te zijn dan dat.

De bestuurder beweerde namelijk dat zijn positieve alcoholtest te wijten was aan zijn parfumgebruik. Kort voor zijn aanhouding bij het tunneltje bij station Tilburg Universiteit had hij een mondverfrisser gesprayd om de geur van rook te maskeren.

Het alcoholgehalte in het parfum leidde tot een positieve reactie op het alcoholtestapparaat. Echter, nadat hij naar het politiebureau was gebracht, bleek dit verhaal te kloppen. De politie benadrukte het opmerkelijke voorval en merkte op: “Gelukkig hebben we altijd een tweede test op het politiebureau.”