Twee minderjarigen (14 en 15) aangehouden na bedreiging met mes

Twee minderjarigen (14 en 15) aangehouden na bedreiging met mes

Geplaatst op 5 oktober 2023, om 16:34 uur

ROTTERDAM – De politie heeft donderdagmiddag twee minderjarige jongens uit Rotterdam (14 en 15 jaar oud) aangehouden na een melding van een bedreiging aan de Coolhaven in Rotterdam. Daar zou een 19-jarige jongen bedreigd zijn met een mes door een drietal jongens.

Twee jongens die voldeden aan het signalement zijn kort erna aangehouden. Bij hen werd een mes aangetroffen. De derde jongen wordt nog gezocht. Daarnaast onderzoekt de politie een mogelijk verband van deze verdachten naar een beroving van gisteravond in Vlaardingen en een beroving vanochtend om 11:00 uur in Schiedam. De verklaringen rondom de bedreiging aan de Coolhaven en de twee berovingen komen dusdanig overeen dat de twee aangehouden verdachten mogelijk ook een rol bij die twee berovingen hebben gespeeld. Daarnaast zijn er diverse gestolen goederen bij de verdachten aangetroffen.

De politie doet verder onderzoek.