VIDEO: Vrouw (70) thuis overvallen terwijl man opgebaard in woning ligt

VIDEO: Vrouw (70) thuis overvallen terwijl man opgebaard in woning ligt

Geplaatst op 4 oktober 2023, om 11:44 uur

CUIJK – Een 70-jarige vrouw uit Cuijk, die recentelijk weduwe was geworden, werd geconfronteerd met drie onbekende mannen die haar woning binnendrongen. Dit incident vond plaats in de nacht voor de uitvaart van haar echtgenoot. Gelukkig verbleven haar zoon en kleinzoon bij haar, en door hun reactie en geschreeuw sloegen de indringers op de vlucht.

Het incident vond plaats in de woning van het slachtoffer aan de Robijnlaan in de nacht van 13 op 14 juli 2023. De aankomst en vertrek van de daders zijn vastgelegd door een deurbelcamera, evenals de auto waarin het drietal vermoedelijk reed. De gebruikte donkerkleurige auto lijkt een Mercedes te zijn en reed de Robijnlaan in rond 02.00 uur die nacht. Vervolgens forceerden drie mannen de voordeur van de betreffende woning met een koevoet.

Het feit dat de overleden echtgenoot van de bewoonster in de woonkamer was opgebaard, leek de overvallers niet te deren. Het is mogelijk dat zij de kwetsbare weduwe bewust als doelwit hebben gekozen, wellicht op basis van een rouwadvertentie of andere informatie. Als u hierover enige informatie heeft, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

Twee van de drie daders lijken een vrij gering postuur te hebben, waarbij één wordt geschat op ongeveer 1.70 meter en de andere op ongeveer 1.75 meter, met laatstgenoemde mogelijk iets forser van postuur. Het drietal sprak Nederlands met naar verluidt een Brabants accent.

De indringers hebben aanzienlijke schade veroorzaakt aan de voordeur, wat mogelijk duidt op hun gebrek aan ervaring en wellicht op hun leeftijd.

Foto en Video: Opsporing Verzocht