Fouad L. wordt verdacht van drie moorden, brandstichting en verboden wapenbezit

Fouad L. wordt verdacht van drie moorden, brandstichting en verboden wapenbezit

Geplaatst op 4 oktober 2023, om 12:46 uur

ROTTERDAM – Het Openbaar Ministerie verdenkt Fouad L., die na de dodelijke schietpartijen is aangehouden bij het Erasmus MC in Rotterdam, van drievoudige moord, brandstichting en het illegaal bezit van een wapen. Op woensdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank, die besloot dat de verdachte veertien dagen langer in hechtenis blijft. Dit werd meegedeeld door het OM na de zitting.

De 32-jarige Rotterdammer wordt ervan beschuldigd een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter te hebben doodgeschoten op het Heiman Dullaertplein, evenals een 43-jarige docent in een collegezaal van het Erasmus MC. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij branden heeft gesticht in zijn eigen woning aan het Heiman Dullaertplein en in het onderwijscentrum van het ziekenhuis. Hij werd gearresteerd onder het helikopterplatform van het Erasmus MC.

Het onderzoek is nog gaande en Fouad L. zit nog steeds in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Foto’s: JB Media