Fotoserie en video: Klimaatactivisten aangehouden na bekladden ING-kantoor

Fotoserie en video: Klimaatactivisten aangehouden na bekladden ING-kantoor

Geplaatst op 30 september 2023, om 18:10 uur

EINDHOVEN – Demonstranten van Extinction Rebellion voerden zaterdagmiddag actie in het ING-kantoor in het centrum van Eindhoven. Ze protesteerden tegen ING’s investeringen in de fossiele brandstofindustrie en eisten dat de overheid en banken stoppen met subsidies voor fossiele brandstoffen. Als symbool hadden ze ‘olie’ op de ramen van het gebouw gesmeerd, hoewel het in werkelijkheid een mengsel van maizena met kleurstof was.

De politie heeft een afzetting rondom het ING-kantoor geplaatst en heeft demonstranten die zich binnen in het gebouw hadden verschanst verwijderd en gearresteerd. Degenen die buiten waren, werden weggestuurd. De actie duurde ongeveer een kwartier voordat alle actievoerders waren verdwenen.

Extinction Rebellion benadrukte dat zowel de overheid als banken verantwoordelijkheid dragen voor het stopzetten van investeringen in fossiele brandstoffen. ING investeert jaarlijks nog steeds vijf miljard euro in de fossiele industrie, wat volgens de klimaatorganisatie niet snel genoeg wordt afgebouwd, ondanks enkele projecten die zijn stopgezet.

Foto’s & video: Emergency Response Photographer