Hooligans maken amok in trein: vuurwerk en trekken aan de noodrem

Hooligans maken amok in trein: vuurwerk en trekken aan de noodrem

Geplaatst op 30 september 2023, om 16:06 uur

ARNHEM – Op zaterdagmiddag is de politie in Arnhem druk bezig met voetbalsupporters van Go Ahead Eagles die onderweg zijn vanuit Deventer naar de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam. Op Arnhem Centraal Station was een aanzienlijke politieaanwezigheid.

Volgens een woordvoerder van de politie reizen honderden supporters via Arnhem naar Rotterdam. De problemen begonnen al toen er vuurwerk werd afgestoken op het station in Deventer. In de trein werd vervolgens bij Dieren aan de noodrem getrokken.

Om mogelijke problemen te voorkomen, was de politie in Arnhem aanwezig. Perron 10 en 11 op het station zijn volledig afgesloten geweest, ook waren er honden ingezet.

Het hoofddoel van de politie was ervoor te zorgen dat de supporters snel hun reis naar Rotterdam voortzetten. Rond 15.25 uur vertrok een trein met supporters richting Utrecht. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht, aldus de woordvoerder.

Foto’s: Persbureau Heitink