Tientallen kilo’s softdrugs en 10.000 joints gevonden in zolderbox

Tientallen kilo’s softdrugs en 10.000 joints gevonden in zolderbox

Geplaatst op 29 september 2023, om 14:10 uur

AMSTERDAM – Op donderdagmiddag wordt in een zolderbox én een woning aan de Oostzaanstraat in Amsterdam-West een grote hoeveel softdrugs aangetroffen. In totaal worden zo’n 10.000 voor gedraaide joints en 80 kilo aan hennep(resten) gevonden en in beslag genomen.

Een paar dagen voor deze vondst zijn politieagenten al in deze omgeving aanwezig omdat in de nacht van 9 op 10 september in vijf opslagboxen is ingebroken. Als de agenten daar het één en ander onderzoeken, worden zij geconfronteerd met een sterke lucht die zij direct herkennen als een hennepgeur. Alleen wordt op dat moment niet duidelijk waar deze geur vandaan komt. Wel hebben de agenten het vermoeden dat de inbrekers naar iets op zoek zijn geweest naar iets in één van deze boxen.

Onderzoek naar inbraken en hennepgeur
In de dagen daarna blijft de politie onderzoek doen naar de inbraken en de hennepgeur en komt erachter dat de daders waarschijnlijk in het verkeerde portiek hun slag hebben willen slaan. Enkele dagen later gaan agenten terug naar dat portiek. In één van de zolderboxen treffen zij vervolgens tientallen kilo’s hasjiesj, ruim tien kilo wiet, zo’n tien kilo hennepgruis en ongeveer 10.000 voor gedraaide joints aan. De eigenaar van deze opslag box, een 35-jarige Amsterdammer, wordt aangehouden en de agenten brengen hem naar het politiebureau.

Oplettende buurtbewoners
Niet veel later na het vertrek van de politie, zien buurtbewoners dat een man met meerdere bigshoppers in de tuin gooit en ook een aantal grote tassen bij zich draagt. De bewoners vertrouwen dit niet en alarmeren direct de politie. De agenten keren direct terug naar het adres en stuiten hier op de man met de bigshoppers waar ook nog zeer veel softdrugs in blijkt te zitten. Ook deze man, een 33-jarige Amsterdammer, wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau. Inmiddels zijn beide Amsterdammers op vrije voeten maar blijven wel verdachte in deze zaak. Het onderzoek naar deze vondst is nog steeds gaande.