Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor ’psychotisch gedrag’ verdachte

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor ’psychotisch gedrag’ verdachte

Geplaatst op 29 september 2023, om 10:45 uur

ROTTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC in Rotterdam gewaarschuwd voor Fouad L., de verdachte van de fatale schietincidenten in de stad, blijkt uit een brief van het OM aan het ziekenhuis.

De waarschuwing omvatte niet alleen zijn veroordeling voor dierenmishandeling, maar ook zijn verontrustende gedrag, waaronder episodes van psychotisch gedrag. Op zijn telefoon werden beelden gevonden van mensen die met messteken om het leven werden gebracht, evenals nazi-gerelateerde en rechtsextremistische afbeeldingen. In het verleden was de verdachte al meerdere keren in aanraking gekomen met justitie, onder andere voor het schieten op vissen met kruisbogen en de mishandeling van konijnen.

Het Erasmus MC was voornemens hem een diploma tot basisarts toe te kennen, maar het is niet duidelijk of er actie is ondernomen na de waarschuwing van het OM. Het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar.