Brand en schietpartijen: Marlous was doodsbang voor Fouad L.

Brand en schietpartijen: Marlous was doodsbang voor Fouad L.

Geplaatst op 29 september 2023, om 14:28 uur

ROTTERDAM – Vriendinnen van Marlous (39), die donderdag in Rotterdam werd doodgeschoten, rouwen om haar verlies en uiten hun bezorgdheid over de verdachte, buurman Fouad L. (32). Fouad had al meldingen van dierenmishandeling tegen zich, en Marlous en haar dochter waren doodsbang voor hem.

Getuigen vertellen dat Marlous probeerde een ander meisje in huis te redden toen Fouad het huis binnendrong. Dit meisje ontsnapte, maar Marlous en haar dochter werden neergeschoten. De dochter overleed later in het ziekenhuis, en Fouad stichtte brand in de woning voordat hij een docent in het Erasmus MC doodschoot.

Vriendinnen van Marlous vertellen dat Fouad sadistische daden in zijn tuin verrichtte, zoals het ophangen en doodschieten van duiven en konijnen met een kruisboog. Marlous had meerdere meldingen van dierenmishandeling tegen Fouad gedaan, wat in 2021 leidde tot zijn veroordeling voor het martelen van een konijn. Ze geloven dat de moord op Marlous wraak was vanwege haar meldingen over dierenmishandeling door Fouad.

Marlous wordt herinnerd als een lieve vrouw die veel vrienden over de vloer had. Ze groeide op in Brabant en verhuisde later naar Rotterdam, waar ze vrienden bleef met mensen uit haar jeugd.

Foto’s: JB Media