Daders proberen regenboomvlag in brand te steken bij woning

Daders proberen regenboomvlag in brand te steken bij woning

Geplaatst op 24 september 2023, om 09:30 uur

AMSTERDAM – Bij een portiekwoning in Amsterdam is zaterdagavond getracht een regenboogvlag in brand te steken. Daarbij is mogelijk gebruik gemaakt van een explosieve stof. De brand was snel onder controle, de politie sloot de omgeving af en zocht naar de daders.

Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding van een brandbom aan de Elisabeth Boddaertstraat. Hierbij zou een regenboogvlag die aan één van de gevels hing doelwit zijn, zo laat een woordvoeder van de politie weten aan AT5 weten.

De lhbtiq+ vlag hing op twee hoog en is bij het incident gespaard gebleven. Volgens buurtbewoners zouden de daders “kanker homo’s” hebben geroepen toen ze de vlag in brand probeerden te steken. In de buurt van het incident zijn ook rode doppen gevonden die mogelijk van Cobra’s afkomstig zijn. De Forensische Opsporing heeft deze veilig gesteld.

Voor zover bekend heeft de politie nog geen daders aangehouden.

Foto’s: Michel van Bergen