Verdachte aangehouden in verband met drugslabontdekking

Verdachte aangehouden in verband met drugslabontdekking

Geplaatst op 19 september 2023, om 12:16 uur

HENGELO – In de nacht van maandag op dinsdag rond 02:30 uur heeft de politie een drugslaboratorium ontdekt op de Anton Brucknerstraat in Hengelo.

Een verdachte, een 39-jarige man uit Hengelo, is aangehouden en zijn betrokkenheid wordt onderzocht. De ontdekking van het lab volgde op een melding van een mogelijke inbraak bij een sportclub aan de Zwavertsweg. Bij aankomst bleken de verdachten te zijn gevlucht. In de nabije omgeving trof de politie een man aan, en vervolgens werd het vermoedelijke synthetische drugsproductielab ontdekt. Het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) werd opgeroepen voor assistentie. De 39-jarige verdachte is in hechtenis genomen en wordt ondervraagd. Er wordt niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen.

Wanneer chemische stoffen een gevaar vormen voor de omgeving, treden de specialisten van het LFO op. De medewerkers van het LFO zijn opgeleid om met dergelijke incidenten op het hoogste veiligheidsniveau om te gaan. Daarnaast is het rechercheteam gestart met een onderzoek. Op een later tijdstip zal naar verwachting het vermoedelijke lab worden ontmanteld.

Foto’s: Gino Press