Vrouw (56) gearresteerd in verband met onderzoek naar gewelddadige dood van man

Vrouw (56) gearresteerd in verband met onderzoek naar gewelddadige dood van man

Geplaatst op 12 september 2023, om 15:48 uur

DEN BOSCH – In het onderzoek naar de dood van een 46-jarige man uit Den Bosch heeft de recherche maandag een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 56-jarige vrouw, de bewoonster van de woning waar het slachtoffer werd aangetroffen. Zij heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Op zondagochtend 3 september werd de politie gealarmeerd door een getuige die mogelijk ernstige gebeurtenissen in een woning aan de Brugstraat had waargenomen. In de woning troffen zij een overleden man aan, die door geweld om het leven was gekomen. Een andere man van 49 jaar, eveneens een inwoner van Den Bosch, werd aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het overlijden. De hoofdbewoonster van de woning werd eveneens uitgebreid gehoord. Gedurende het onderzoek bleek echter dat haar verklaring omtrent de gebeurtenissen op die dag niet volledig overeenkwam met de bevindingen van het rechercheonderzoeksteam. Hierdoor ontstond het vermoeden dat deze vrouw mogelijk ook betrokken was bij het overlijden van het slachtoffer.

Op instructie van de officier van justitie is zij op maandag gearresteerd. De eerder aangehouden verdachte zit nog steeds in hechtenis.

Foto’s: Bart Meesters