FOTO UPDATE Grote vuurwerkvondst: woningen ontruimd en straat afgesloten

FOTO UPDATE Grote vuurwerkvondst: woningen ontruimd en straat afgesloten

Geplaatst op 12 september 2023, om 14:22 uur

GROESBEEK – In een woning aan de Herwendaalseweg in Groesbeek werd dinsdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Uit voorzorg werd de gehele straat afgesloten en werden bewoners van nabijgelegen panden geëvacueerd.

De politie reageerde op een melding rond 11.30 uur en sloot de Herwendaalseweg af vanaf de rotonde bij de Zuidmolen tot aan voormalig partycentrum De Hoeve. Rond 13.00 uur arriveerde de brandweer in de buurt van het betreffende pand. Het betrof 1200 cobra’s die waren opgeslagen in een slaapkamer. De politie bracht de situatie in kaart voordat werd besloten hoe het vuurwerk veilig uit de woning zou worden verwijderd.

De Explosieve Opruimingsdienst werd eveneens ingeschakeld en haalde ter plekke het losse vuurwerk op dat niet stevig in dozen zat. Basisschool ’t Vossenhol werd op de hoogte gesteld van de vondst, zodat kinderen een alternatieve route naar huis konden nemen. Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over eventuele arrestaties.

Foto’s: Persbureau Heitink