5 jaar celstraf voor gewelddadige roofoverval op Mark Gillis

5 jaar celstraf voor gewelddadige roofoverval op Mark Gillis

Geplaatst op 12 september 2023, om 13:57 uur

PRINSENMEER – De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar. De veroordeelden, afkomstig uit ‘s-Hertogenbosch (43 jaar) en Den Haag (41 jaar), pleegden een overval op een chalet op vakantiepark Prinsenmeer en gebruikten daarbij fors geweld tegen de bewoner. Een 54-jarige man uit Tilburg is vrijgesproken.

Mark kwam in november 2021 ’s nachts thuis bij zijn chalet en werd tijdens het openen van de voordeur verrast door 3 overvallers. Ze pasten fors geweld toe om hem te overmeesteren, waaronder schoppen, slaan, het dichtknijpen van zijn keel, gebruik van een taser en pepperspray in zijn gezicht. Daarnaast werd hij vastgebonden met duct tape en een telefoonkabel. Ook richtten de overvallers een voorwerp dat leek op een vuurwapen op hem en bedreigden ze hem om meer geld te geven en de locatie van de kluis te onthullen. Na ongeveer een half uur verlieten de overvallers de woning met gestolen items, waaronder horloges, een telefoon, een zonnebril en geld.

Volgens de officier van justitie zijn de 3 verdachten verantwoordelijk voor de overval. De man uit Den Haag bekende als enige betrokkenheid bij de overval, hoewel hij beweerde dat het geen overval was maar een zakelijk geschil dat ‘uitgepraat’ moest worden. De verdachten uit ‘s-Hertogenbosch en Tilburg ontkenden kort gezegd betrokken te zijn geweest bij de overval.

De rechtbank vindt voor beide mannen een celstraf van 5 jaar op zijn plaats. De mannen zijn ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer van ruim 13.500 euro.