Vliegtuigje in brand, piloot brengt zichzelf in veiligheid

Vliegtuigje in brand, piloot brengt zichzelf in veiligheid

Geplaatst op 2 september 2023, om 11:54 uur

BUDEL – In Budel werd de brandweer zaterdagochtend opgeroepen vanwege een brandend vliegtuigje bij Kempen Airport.

Omstreeks 09.55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijke crash op het vliegveld aan de Luchthavenweg in Budel. Later werd duidelijk dat er een vliegtuig in brand stond aan het einde van een landingsbaan. De brandweer slaagde er snel in het vuur onder controle te krijgen en meldde omstreeks 10.20 uur dat de brand geblust was.

De piloot kon op eigen kracht het vliegtuig verlaten en zichzelf in veiligheid brengen. Hij is aanspreekbaar en is door ambulancepersoneel gecontroleerd. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt momenteel onderzocht.

Foto’s: Rico Vogels