Aanslag op gezin, molotovcocktails richting woning en auto`s gegooid

Aanslag op gezin, molotovcocktails richting woning en auto`s gegooid

Geplaatst op 1 september 2023, om 07:42 uur

NULAND – Aan de Akkerpolei in Nuland zijn vannacht meerdere molotovcocktails naar een woning en auto`s van een gezin gegooid. Dat
gebeurde rond kwart over drie in de nacht. Nog onbekende dader(s) gooide(n) een molotovcocktail tegen een glazen serre aan de achterzijde van de woning.

Deze brandbom doofde gelukkig direct. Een tweede molotovcocktail werd naar een auto van het gezin gegooid. Dit voertuig vatte hierdoor vlam en brandde aan de voorzijde volledig uit. Een derde molotovcocktail zou volgens buurtbewoners naar een ander voertuig van het gezin zijn gegooid maar ook zijn gedoofd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brandende auto te blussen. Ondanks het snelle optreden van de brandweer was het voertuig niet meer te redden en ging door de brand verloren.

De politie zette direct de omgeving van de woning en de auto af met linten. Ook werd een glazen fles die als molotovcocktail gebruikt zou zijn en onder de auto te recht zou zijn gekomen veilig gesteld. In de loop van de dag zal de forensische opsporing van de politie onderzoek doen aan de Akkerpolei.

Na de melding kwam diverse politie eenheden naar de woning. Ook werd in de omgeving gezocht naar de mogelijke dader of daders. Volgens buurtbewoners zou op bewaking beelden van diverse camera`s die rond de woning hangen te zien zijn dat de 3 molotovcocktails gegooid worden.

Het is niet de eerste keer dat er een incident is bij de woning. Op 22 juli brandde een auto van het zelfde gezin ook al uit. Ook toen werd rekening gehouden met brandstichting. Bij buurtbewoners zit de schrik er goed in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Bart Meesters