Melding gemaskerde man in bus zorgt voor bijzondere wending

Melding gemaskerde man in bus zorgt voor bijzondere wending

Geplaatst op 31 augustus 2023, om 15:00 uur

PAPENDREHT – Woensdag kregen agenten in Papendrecht een melding dat er een gemaskerd persoon in een geparkeerd busje zat.

Het busje was ’s ochtends vroeg al gezien en zou in de middag er nog steeds staan. Met enige alertheid gingen de agenten snel ter plaatse. Wat zouden ze aantreffen? Was dit een voorbereiding voor een overval? Werd er door criminelen gepost? Op het moment dat ze de straat in reden, zag ze vrij snel het busje staan.

Er zat een gemaskerde man op de bijrijdersstoel. De politiebus werd geparkeerd waarna de agenten richting het busje en de man liepen. De gemaskerde man bleef stil zitten. Doodstil. Op dat moment zagen de dienders de witte, plastic handen. Het bleek een paspop te zijn in beveiligingsuniform.

De eigenaar vertelde later dat deze pop normaal gesproken bij een bedrijf staat in het kader van inbraakpreventie. De eigenaar werd verzocht om de pop maar even weg te halen.

Foto: Politie Drechtsteden