Twee gewonden bij grote brand door gasexplosie

Twee gewonden bij grote brand door gasexplosie

Geplaatst op 31 augustus 2023, om 10:29 uur

HENGELO – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een brand plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Surinamestraat in Hengelo. De brand, die vermoedelijk is veroorzaakt door een gasexplosie, was intens en ging gepaard met aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer heeft vanwege de explosie de situatie opgewaardeerd naar zeer grote brand en GRIP 1. Twee personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl één persoon ter plaatse door ambulancepersoneel is nagekeken.

Rond 00.30 uur ontving de brandweer een melding over een explosie en brand in een flat aan de Surinamestraat. In één van de appartementen waren meerdere explosies gehoord en er woedde een hevige brand. Vanwege de ernst van de brand, het risico van overslag en mogelijk aanvullende explosies, heeft de brandweer de situatie opgeschaald naar zeer grote brand/GRIP 1. Alle twaalf appartementen zijn ontruimd.

Rond 02.00 uur werd de brand onder controle gebracht. Familieleden, vrienden of opvangfaciliteiten hebben alle bewoners opgevangen. Enkele bewoners konden nog dezelfde nacht terugkeren naar hun appartementen, meldt Veiligheidsregio.

De politie zal een onderzoek uitvoeren naar de oorsprong van de vermoedelijke gasexplosies.