Nederlandse moeder (70) overlijdt voor ogen van kinderen na val in Alpen

Nederlandse moeder (70) overlijdt voor ogen van kinderen na val in Alpen

Geplaatst op 31 augustus 2023, om 10:49 uur

ITALIE – Een Nederlands gezin is op woensdag in Italië getroffen door een tragisch ongeval. Tijdens een avontuurlijke bergwandeling viel de moeder van het gezin vanwege een onbekende reden zo’n honderd meter naar beneden. De 70-jarige vrouw heeft deze val niet overleefd, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Dit voorval vond plaats op woensdag rond het middaguur in Meran, de op een na grootste stad in de Italiaanse provincie Bozen-Zuid-Tirol, nabij de grens met Oostenrijk. Het gezin liep op dat moment op de Alta Via di Merano, een prominent Italiaans wandelpad in het hart van Zuid-Tirol. Een aanzienlijk deel van dit pad bevindt zich op een hoogte van ongeveer 1500 meter. Vanwege voortdurend klimmen en dalen houdt dit pad inherente risico’s in.

Het ging mis voor het Nederlandse gezin op ongeveer 1300 meter hoogte, meldt nieuwszender RAI . De moeder verloor haar balans tijdens de afdaling en viel voor de ogen van haar twee volwassen kinderen ongeveer honderd meter naar beneden. Een van haar kinderen is arts en heeft geprobeerd het leven van haar moeder te redden. Andere wandelaars die getuige waren van het incident hebben onmiddellijk hulp ingeschakeld, waaronder ambulance en brandweer.

Hulpdiensten, waaronder medische specialisten van de Zuid-Tiroolse Alpenclub (AVS), politie en een traumahelikopter, kwamen snel ter plaatse. Ondanks alle inspanningen kon de vrouw niet meer worden gered en overleed ze ter plekke aan haar verwondingen. De Italiaanse politie onderzoekt nu de omstandigheden van dit tragische voorval en heeft gesprekken gevoerd met verschillende getuigen. De familieleden van het slachtoffer zijn per helikopter teruggebracht naar het dal.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon het incident en de dood van de vrouw niet direct bevestigen.