20-jarige man overleden door verkeersongeluk op N35 bij Enschede

20-jarige man overleden door verkeersongeluk op N35 bij Enschede

Geplaatst op 31 augustus 2023, om 10:07 uur

ENSCHEDE – Bij een botsing tussen een busje en een personenauto op de N35 bij Enschede, Overijssel, is de 20-jarige bestuurder van het busje op donderdagochtend om het leven gekomen. De politie heeft gemeld dat de overledene in Duitsland woonde. De 24-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Enschede, is als tweede slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Het incident vond rond 07:45 uur plaats. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, de brandweer was aanwezig om schermen op de locatie van het incident te plaatsen. Een opgeroepen traumahelikopter is geannuleerd. Een bedrijfsbusje en een personenauto zijn bij het ongeluk betrokken geraakt.

De N35 is tijdelijk afgesloten voor onderzoek. Het FO Verkeer voert op dit moment een onderzoek uit om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Rijkswaterstaat heeft via X (voorheen Twitter) gecommuniceerd dat de politie een onderzoek zal uitvoeren naar het ongeluk en dat naar verwachting de weg om 11:00 uur weer zal worden vrijgegeven. Tot die tijd wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid vanaf knooppunt Buren via de A1, A30 (D) en de A31 (D) en vice versa.