OM eist gevangenisstraf en TBS voor poging doodslag op echtgenote

OM eist gevangenisstraf en TBS voor poging doodslag op echtgenote

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 20:00 uur

OLDEBROEK – Op 4 december 2022 belt een 11-jarig meisje naar 112 omdat ze zichzelf op het toilet heeft opgesloten en geschreeuw en gehuil op de achtergrond te horen is. Bij aankomst van de politie worden drie kinderen en hun ouders aangetroffen. De moeder blijkt te zijn neergestoken door haar echtgenoot, met wie ze in een echtscheiding ligt. Het slachtoffer wordt met meerdere steekwonden, waaronder in de hartstreek en de rug, naar het ziekenhuis gebracht. De man wordt gearresteerd.

Voorafgaand aan de poging tot doodslag had de verdachte zijn vrouw bedreigd en haar audioboodschappen gestuurd waarin hij dreigde met fatale gevolgen als ze met iemand praatte. De oudste zoon was getuige van het incident en verklaarde dat de vader stopte met steken toen hij zijn zoon zag.

De officier van justitie stelt dat het incident niet uit het niets kwam en dat de verdachte bewust op dodelijk letsel uit was. Tijdens de rechtszitting eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 4 jaar en TBS met voorwaarden voor poging tot doodslag. Hierbij wordt rekening gehouden met psychologisch en psychiatrisch onderzoek en advies van de reclassering. Naast de gevangenisstraf wordt TBS met voorwaarden voorgesteld, waaronder opname in een zorginstelling, contact- en locatieverbod en reclasseringstoezicht.