Man (47) aangehouden voor diverse koperdiefstallen

Man (47) aangehouden voor diverse koperdiefstallen

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 19:30 uur

HAARLEM – Op donderdag heeft de politie een 47-jarige man uit Haarlem buiten heterdaad gearresteerd in verband met diverse koperdiefstallen in Haarlem. Gedurende de periode van 27 juni tot en met 31 juli van dit jaar is er meer dan 50 kilogram aan koperen kabels gestolen uit de liften van verschillende appartementencomplexen in Haarlem. De schade aan de liften was aanzienlijk en vooral de oudere bewoners werden getroffen.

De politie heeft de verdachte kunnen traceren na grondig onderzoek. Hij wordt verdacht van tien diefstallen die hebben plaatsgevonden bij de Harry Mulischstraat, Robert Kochlaan, Steve Bikostraat, Amsterdamsevaart, Briandlaan en Leonard Springerlaan.

De verdachte bevindt zich momenteel in hechtenis en zijn betrokkenheid wordt nader onderzocht.