Autowrakken geborgen, mogelijk misdrijf door ontbrekende kentekenplaten en uitgeklapte airbags

Autowrakken geborgen, mogelijk misdrijf door ontbrekende kentekenplaten en uitgeklapte airbags

Geplaatst op 18 augustus 2023, om 19:27 uur

GRONINGEN – Op verzoek van de politie heeft Defensie vier autowrakken uit het Eemskanaal gehaald. Deze wrakken worden mogelijk in verband gebracht met misdrijven en de vondst van lichamen wordt niet uitgesloten. Volgende week duiken marine-duikers opnieuw om twintig andere objecten te onderzoeken waar de politie interesse in heeft.

De geborgen auto’s bevatten geen vermiste personen. Defensie meldt dat de voertuigen schoongemaakt worden voor identificatie van eigenaren.

Volgens woordvoerder Alex Kranenburg van de Koninklijke Marine doken de specialisten op verzoek van de politie om mogelijk bewijsmateriaal van (criminele) activiteiten te verzamelen. Bij de Borgbrug in Groningen zijn al vier voertuigen opgedoken.

Een definitieve link met misdaden is nog niet vastgesteld. De operatie begon na een eerdere verkenning in april, waarbij interesse werd getoond in onderwatergelokaliseerde voertuigen, vooral bij de Borgbrug.

Mogelijk zijn nog mensen aanwezig in andere wrakken, waarbij een uitgeklapte airbag in één auto dit doet vermoeden.

Kranenburg bevestigt dat marineduikers doorgaan met onderzoek van ongeveer 26 “objecten”. Niet alle wrakken worden geborgen vanwege de kosten.

Foto’s:  Ministerie van Defensie