XTC-pillen aangetroffen in loods na ontmanteling van twee drugslabs

XTC-pillen aangetroffen in loods na ontmanteling van twee drugslabs

Geplaatst op 17 augustus 2023, om 18:20 uur

WOUWSE PLANTAGE – In een loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage zijn donderdag bij een doorzoeking door agenten honderden XTC-pillen aangetroffen.

De politie heeft het pand onderzocht op basis van informatie die voortkwam uit het onderzoek bij twee locaties in Willemstad en Heijningen. Twee mannen van 22 jaar en afkomstig uit Dinteloord en Heijningen, zijn als verdachten aangemerkt. Zij zullen op een later tijdstip op het politiebureau een verklaring moeten afleggen. Het onderzoek is momenteel in uitvoering.

Op woensdag is er een omvangrijk drugslab aangetroffen in Heijningen. Op deze locatie zijn twee personen gearresteerd: een 32-jarige inwoner van het huis bij het lab en een 58-jarige man uit Tilburg. In een aangrenzende schuur zijn onder andere grote ketels gevonden, die gebruikt worden voor de vervaardiging van amfetamine.

De ontdekking in Heijningen heeft geleid tot een vervolgactie van de politie in Willemstad, waar later op de dag eveneens een drugslab werd ontdekt. Hierbij werden drie verdachten op heterdaad betrapt. Informatie die voortvloeide uit het onderzoek naar beide drugslabs heeft de politie geleid naar Wouwse Plantage, waar in een loods xtc werd aangetroffen.

Foto: Politie