Drie mannen aangehouden voor produceren en smokkelen van drugs

Drie mannen aangehouden voor produceren en smokkelen van drugs

Geplaatst op 11 augustus 2023, om 20:07 uur

HEINENOORD – Een arrestatieteam heeft donderdag drie mensen aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij de invoer en productie van drugs. Dat gebeurde bij een loods in het Zuid-Hollandse Heinenoord en een in het Noord-Hollandse ’s-Graveland. De een werd vermoedelijk gebruikt als cocaïnewasserij en de ander als drugslab. De aangehouden mannen komen uit ’s-Graveland (53), Barendrecht (31) en Heinenoord (51).

De politie vond de locaties nadat een lading cocaïne vanuit Zuid-Amerika de haven van Antwerpen binnen was gekomen. De drugs gingen vervolgens naar Nederland. De politie kwam tijdens het onderzoek ook de verdachten achter de lading op het spoor. Of zij ook degenen zijn die nu zijn aangehouden, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen.

In de loods in Heinenoord trof de politie een “flinke hoeveelheid” magnetisch ijzer aan. Dat materiaal is waarschijnlijk gebruikt om cocaïne in op te lossen. Zo kan de drugs ongezien worden gesmokkeld en in een zogenoemde cocaïnewasserij wordt de coke weer met chemicaliën uit het ijzer gehaald.

In de loods in ‘s-Graveland werd zo’n 1500 kilogram PMK aangetroffen, waarvan doorgaans de synthetische drugs MDMA wordt gemaakt.

Door: ANP