Twee doden bij verkeersongeluk: ‘Buurman moest opzij springen voor de auto’

Twee doden bij verkeersongeluk: ‘Buurman moest opzij springen voor de auto’

Geplaatst op 11 augustus 2023, om 21:11 uur

TER HEIJDE – Vrijdag Twee personen zijn vrijdag overleden door een verkeersongeluk op de Karel Doormanweg in Ter Heijde. Bij het incident zijn twee personen om het leven gekomen. Onmiddellijk na het ongeluk overleed de passagier van het voertuig. De bestuurder raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed dezelfde avond aan zijn verwondingen.

Het ongeluk, dat plaatsvond in een woonbuurt dicht bij het strand, werd rond 13.30 uur gemeld. Het lijkt erop dat slechts één auto bij het ongeval betrokken was. De hulpdiensten hebben geprobeerd de passagier te reanimeren, maar hun inspanningen waren tevergeefs. De bestuurder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen bezweek.

Een buurtbewoner heeft verklaard tegenover het AD dat het voertuig mogelijk werd bestuurd door een ouder echtpaar uit Ter Heijde. De veronderstelling is dat de bestuurder, een man, plotseling onwel werd en per ongeluk het gaspedaal intrapte. Hierdoor botste het voertuig met hoge snelheid tegen een geparkeerde auto met een Duits kenteken. Gelukkig bevond zich niemand in de geparkeerde auto.

,,Mijn buurman zag het gebeuren en moest opzijspringen voor de auto”, zegt de Heijenaar tegenover het AD. ,,Voor hetzelfde geld loopt er net een gezinnetje met kinderen over straat die naar het strand gaan. Je moet er niet aan denken wat er dan had kunnen gebeuren. Gelukkig zat er ook niemand in de geparkeerde auto. Die mensen zaten waarschijnlijk op het strand.”