Poes achtergelaten in box vanwege medische kosten

Poes achtergelaten in box vanwege medische kosten

Geplaatst op 17 augustus 2023, om 17:44 uur

ROTTERDAM – Op zondagavond werd de Brits Korthaar genaamd Yoda achtergelaten in een box op het Piet Heynsplein in Rotterdam. Er werd een briefje op de box geplakt met een schrijnende boodschap:

“Ik kan niet voor de poes zorgen. De poes heeft tandontsteking!!! Ze heeft veel pijn!!! De poes is gechipt maar verkocht aan mij. Ik wist niet dat de kosten heel duur waren, 700/900 euro. Ik kan dat bedrag niet betalen. Help haar, ze is pas 10 maanden oud en heet Yoda aldus Dierenopvangcentrum Vlaardingen op Facebook. .”

Het dierenopvangcentrum heeft onmiddellijk Yoda naar de dierenarts gebracht, waar bleek dat haar gebit ernstig ontstoken is. Aangezien de ontsteking in een vergevorderde staat verkeert, ondanks haar jonge leeftijd, moeten al haar kiezen worden verwijderd. Alleen de hoek- en snijtanden kunnen behouden blijven. Momenteel ondergaat Yoda een antibioticakuur om de ergste ontstekingen te verminderen, samen met passende pijnbestrijding. De behandeling voor haar gebit en sterilisatie zijn al ingepland. Daarnaast is Yoda direct gevaccineerd en gechipt, omdat haar chip niet kon worden gevonden met behulp van drie verschillende chiplezers. Een test op FIV/FeLV werd uitgevoerd om te controleren op mogelijke aandoeningen die gebitsproblemen kunnen veroorzaken, maar gelukkig bleek Yoda vrij van deze aandoeningen te zijn. Het gebitsprobleem wordt toegeschreven aan erfelijke en rasgebonden factoren, informatie die kennelijk niet werd verstrekt tijdens de verkoop via internet.

De totale kosten voor de benodigde behandelingen en medicatie voor Yoda bedragen meer dan 800 euro. Het dierenopvangcentrum heeft een inzamelingsactie gestart om deze kosten te dekken en doet al het mogelijke om Yoda te helpen. Het achterlaten van dieren op deze manier is zowel onnodig als strafbaar.

Online doneren: https://tinyurl.com/bdcfmdam Tikkie: https://tinyurl.com/3jbc6zad

Foto’s: Dierenopvangcentrum Vlaardingen