Medewerker Penitentiaire Inrichting opgepakt

Medewerker Penitentiaire Inrichting opgepakt

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 16:17 uur

ARNHEM – De Rijksrecherche doet onderzoek naar een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Arnhem. Hij wordt verdacht van het naar binnensmokkelen van onder andere drugs en telefoons.

De directie van de PI kreeg de afgelopen tijd verschillende meldingen over verdachte. De man is vandaag aangehouden. Hij zit op dit moment vast en in alle beperkingen. Dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden, en ook in het belang van het onderzoek, worden verder geen mededelingen gedaan of vragen beantwoord over deze zaak.

De Rijksrecherche is de organisatie die onder andere belast is met onderzoek naar mogelijk strafbaar gedrag van ambtenaren De Rijksrecherche voert het onderzoek uit onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Door: ANP